Fysiotherapie

Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten, weer aan het werk of, als u in een instelling verblijft, zelfs eerder naar huis. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

web_behandelkamer_2
web_behandelkamer_2b
web_behandelkamer_1b
web_behandelkamer_1

 

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. Hier leest u daar meer over. Wat de fysiotherapeut doet, hoe een behandeling in z’n werk gaat en hoe de kwaliteit ervan gewaarborgd is. Kortom, een nadere kennismaking met uw fysiotherapeut.

Bron: KNGF

Tarieven 2023

 

  • Fysiotherapie wordt vanuit de aanvullende verzekering vergoed.
  • De behandelingen komen voor uw eigen rekening, indien u geen aanvullende zorgverzekering heeft.

 

Als u in aanmerking komt voor een zogenaamde chronische aandoening, dan worden de behandelingen vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering vergoed. Dit betekent dat de eerste 20 behandelingen dus vanuit uw aanvullende verzekering worden vergoed. (of als u deze niet heeft door uzelf) De overheid/zorgverzekeraar heeft een lijst (http://www.zorgvergoeding.com/) samengesteld met alle chronische aandoeningen die in aanmerking komen voor een langdurige vergoeding.

In uw polisvoorwaarden leest u voor hoeveel behandelingen u bent verzekerd. Wij hebben contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Dit betekent dat wij direct voor u declareren bij uw verzekeraar, u hoeft hiervoor dus niets te doen. De behandelingen die worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, vallen niet onder het verplichte eigen risico.

Indien u niet, of niet voldoende, bent verzekerd voor fysiotherapie, ontvangt u van ons een factuur. Ook wanneer u uw afspraak niet tijdig annuleert (24 uur voorafgaande aan de behandeling), wordt de afspraak bij u in rekening gebracht.

Reguliere zitting in de praktijk: € 39,00 ( niet nagekomen € 39,00/ aan huis € 50,00)

Manuele lymfdrainage en oedeemtherapie in de praktijk: € 50,00 ( aan huis € 61,00)

Telefonische zitting/administratief verzoek: € 23,00
Screening, intake en onderzoek: € 50,00
Intake en onderzoek na verwijzing: € 50,00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek: € 60,00
Zwangerfit: € 175,00 incl BTW

De tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen
BTW indentificatienummer NL001640056B59