Zwangerfit cursus

Zwanger? Wat leuk! Gefeliciteerd!
Wil je zo fit mogelijk blijven tijdens de zwangerschap en snel herstellen na de bevalling? Dan is ZwangerFit® iets voor jou.
Voor een actuele startdatum: kijk op onze facebookpagina.
Wat is ZwangerFit®?
ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor vrouwen die zwanger zijn. Een zwangerschap is voor elke aanstaande moeder een bijzondere periode, er verandert immers van alles in je leven. Door een goede voorbereiding kun je de bevalling ontspannen tegemoet zien. Aandacht voor je houding, conditie en lichaamsbeweging zijn daarbij heel belangrijk.

De cursus bestaat uit acht lessen voor de bevalling, waaronder één partneravond en één bijeenkomst na de bevalling.

Doel van de cursus?
De cursus helpt je zo fit mogelijk te zijn en te blijven tijdens de gehele zwangerschap en snel te herstellen na de bevalling. Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens de zwangerschap vele voordelen heeft. Zo kun je ongemakken tijdens de zwangerschap voorkomen of vermijden. De bevalling verloopt in het algemeen makkelijker en het herstel na de bevalling beter en sneller.

Cursusduur en – inhoud
De ZwangerFit® cursus wordt gegeven in negen bijeenkomsten van een uur. Hiervan zijn acht bijeenkomsten tijdens de zwangerschap en een bijeenkomst na de bevalling. De cursus vindt wekelijks plaats op maandagavond van 18:30 uur tot 19:30 uur.
Locatie: Vlielanderstraat 41, 3281 XS Numansdorp.

Via deze website houden we je op de hoogte over de eerste volgende startdatum.

Tijdens de cursus ZwangerFit® wisselen we een actief gedeelte af met theorie. Tijdens het actieve deel maken we gebruik van onze apparatuur, maar komen ook oefeningen aan bod, die gericht zijn op verbeteren lichaamshouding, oefeningen voor de bekkenbodemspieren en ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

In de theorie komen alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling aan bod. Aangevuld met praktische adviezen en tips.

De partnerbijeenkomst is vooral gericht op de partners. Hierin wordt de informatie die je in de lessen hebt gehad ook met de partner gedeeld en zullen we verschillende oefeningen doen. De partnerbijeenkomst heeft als doel je partner inzicht te geven in het reilen en zeilen rondom de bevalling en hem tips te geven hoe hij je kan bijstaan tijdens deze periode.

Vergoeding
ZwangerFit® wordt door verschillende zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor je zorgverzekeraar.

Download hier het intake-formulier voor deelname